General Ledger (GL Accountant)

Amsterdam Office Full time Accountant

Wat ons verbindt als Stage is onze sterke passie voor live entertainment, musicals en eersteklas theateruitvoeringen. Deze gemeenschappelijke band verandert een kleurrijke mix van mensen uit verschillende beroepen in een toegewijd team: een team dat uitzonderlijk werk levert door altijd te streven naar het beste. Een team dat weet hoe het miljoenen toeschouwers kan boeien met buitengewone shows in al onze theaters in heel Europa. We willen onze passie ook met jou delen. Daarom zijn we op zoek naar jou!

GL Accountant hier start jouw uitdaging:

Voor de afdeling Accounting op het hoofdkantoor van Stage Entertainment Nederland in Amsterdam zoeken wij een GL Accountant voor 40 uur per week (32 uur is ook bespreekbaar). Als GL accountant rapporteer je aan de Head of Accounting en ben je onderdeel van een ervaren en enthousiast Accounting team van 8 collega’s. Daarnaast werk je nauw samen met het controlling team.

Functieomschrijving:

In je rol als GL Accountant ben je binnen Accounting verantwoordelijk voor de voor het beheer van de grootboekadministratie en het uitvoeren van financiële taken van meerdere entiteiten binnen Stage Entertainment Nederland. Jij draagt zorg voor het feit dat de financial accounting in lijn is met (fiscale) wet- en regelgeving en interne procedures, alsmede voor het opstellen van diverse rapportages. Met jouw scherpe blik signaleer jij waar het beter kan en neem je het voortouw om verbeteringen in de processen aan te brengen. Je werkt nauw samen met het finance operations team en de andere GL accountant.

De verantwoordelijkheden als GL Accountant:

 • Je bent verantwoordelijk voor een tijdige, volledige en adequate financiële boekhouding voor meerdere entiteiten van Stage Entertainment.
 • Je stelt de maand-, kwartaal- en jaarrapportages op volgens IFRS.
 • Je rapporteert volgens de specificaties van de groep in nauwe samenwerking met de business controllers, inzake de forecasts en budgetten.
 • Onderhouden en reconciliëren van grootboekrekeningen
 • Je beheert diverse balansdossiers;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en verwerken van de BTW aangifte;
 • Maken van verschillende ad-hoc financiële rapportages en analyses.
 • Meedenken in het verbeteren van de administratieve processen, zowel op systeem als administratief gebied.

De uitdaging bij Stage Entertainment

Stage Entertainment is een van de ’s werelds grootste (musical/live entertainment producenten en eigenaren van theaters. We hebben kantoren en theaters in heel Europa en produceren grootste titels!

Zowel nationaal als internationaal variëren onze iconische titels van Mamma Mia!, Chicago, Lazarus, Disney's The Lion King en Aladdin tot origineel ontwikkeld werk van binnen de groep zoals Anastasia en Tina - The Tina Turner Musical, een breed scala aan shows die waanzinnig zijn voor breed publiek van Londen tot New York, van Madrid tot Hamburg en van Amsterdam tot Parijs.

'Harten raken, herinneringen creëren' is onze missie en met ongeveer 2.000 briljante, getalenteerde, diverse individuen over de hele wereld leveren we een bijzonder ervaring aan die +7 miljoen mensen die elk jaar een Stage Entertainment-productie of -locatie bezoeken.

We respecteren ieders talenten en omarmen onze verschillen en de unieke rol die we elk spelen in het grotere team. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Wij brengen mensen samen. Dat is de kern van alles wat we doen. Wanneer we creëren, produceren of optreden.

Wat biedt Stage Entertainment nog meer:

 • 25 vakantiedagen om heerlijk van te genieten, 1 D&I day en 2 aangewezen vrije dagen vanuit Stage Entertainment.
 • Goede pensioensregeling en reiskostenvergoeding.
 • Gezellig als je op kantoor werkt, maar we bieden ook de mogelijkheid om thuis te werken.
 • De mogelijkheid om twee weken remote te werken, bestemming naar keuze.
 • Jouw werk maakt impact zowel Stage Entertainment hoofdkantoor als internationaal. Je werkt met diverse, gepassioneerde collega’s over heel Europa.

Dit breng jij mee als GL Accountant:

 • Je hebt een afgeronde financiële opleiding op HBO niveau of vergelijkbare kwalificatie en 1 tot 3 jaar aantoonbare ervaring op de hierboven beschreven functie omschrijving.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Ervaring met boekhoudsoftware (bij voorkeur Workday Finance) en MS Excel
 • Je bent zeer nauwkeurig en hebt een gestructureerde en oplossingsgerichte manier van werken en een pragmatische hands-on mentaliteit.
 • Je kan goed samenwerken op verschillende niveaus en met verschillende afdelingen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Enthousiast om bij ons te werken als GL Accountant? Klik op de button!

Voor eventuele vragen kan er contact worden opgenomen met de afdeling HR via hrm@stage-entertainment.com.