Revenue/Yield Manager

Amsterdam - Office Full time Yield & IT-Ticketing

Revenue/Yield Manager

Amsterdam · 32 tot 40 uur · Hybride

‘Touching hearts and creating memories' is onze missie en met 3.000 getalenteerde, diverse mensen wereldwijd leveren wij een eersteklas ervaring aan die +7 miljoen mensen die elk jaar een Stage Entertainment productie of theater bezoeken. Met speciale aandacht voor iedere bezoeker die wordt meegenomen in de magie van de voorstelling.

Als professional in Yielding/Revenue management kun je bij vele bedrijven aan de slag. Maar werken bij een mooi en creatief bedrijf met een geweldig eindproduct geeft je werk nét dat beetje extra! Wil jij als Revenue/Yield Manager bijdragen aan deze bijzondere belevenis? Word jij daarnaast enthousiast van analyseren, bedenken en implementeren van prijsstrategieën en Yield management voor de mooiste theaterproducties in Nederland? Lees dan snel verder!

Jouw werkzaamheden als Revenue/Yield Manager zijn:

 • Verantwoordelijk voor de sales forecasting en het prijsbeleid met als doel om de omzet te maximaliseren. Zowel voor B2C als B2B klanten;
  - Omzet verhogen in het geval van grote vraag, bijvoorbeeld door prijsverhogingen, mix in rangen, extra voorraad, slimme kortingen, input in communicatie;
  - Omzetverlies beperken in het geval van kleinere vraag, zoals bijvoorbeeld aan het einde van de product life cycle, bv. door prijsacties, B2B samenwerkingen, sales E-DM’s, specifieke communicatie.  
 • Optimaliseren van de conversie van E-DM’s d.m.v. van onder andere analyses, insights, database management, slimme audience segmentatie en het toepassen van interne en externe best practices en learnings op CRM gebied;
 • Verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van een CRM strategie en plan van aanpak;
  - Middels analyses van sales- en klantendata het geven van data-gedreven advies over de te volgen strategie op Yield en Customer Relationship Management.
  - Strategisch involvement in een grootschalig Digital Commerce Project
  - Zorgdragen voor voldoende profiling en promotable e-mailadressen door middel van onder andere relevante content, acties en vanzelfsprekend integratie nieuwe technologie.
 • Beheren van de commerciële datastroom en het delen van analyses en informatie via dashboards en rapportages naar relevante stakeholders.
 • Internationale dimensie en learning m.b.t. Revenue/Yield management met bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Frankrijk, etc.

Als Revenue/Yield Manager rapporteer je aan de Commercieel Directeur en je maakt onderdeel uit van de Business Intelligence unit. Jouw hoofddoel is het toepassen van (prijs)strategieën en tools die leiden tot een optimalisatie van het rendement door een afstemming tussen vraag en aanbod met de daarbij horende prijzen. Het beheren en transformeren van data tot informatie en analyse die leidt tot omzetmaximalisatie.

Over ons

Stage Entertainment is een van 's werelds grootste theaterproducenten en -eigenaren. Wij hebben kantoren en exploiteren theaters in continentaal Europa, London en in New York. Stage Entertainment Nederland creëert en produceert hoogwaardige musicals en theatershows voor de Nederlandstalige markt, zoals Tina de Tina Turner Musical, Disney’s Aladdin, The Lion King, The Sound of Music, The Bodyguard, Disney’s Aida.

We respecteren ieders talenten en omarmen onze verschillen en de unieke rol die we elk spelen in het grotere team. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Wij brengen mensen samen en “make people happy”. Dat is de kern van alles wat we doen. Binnen onze people organisatie zijn DEI, Sustainability, hybride (thuis-)werken en well-being belangrijke thema’s en zullen ook hoog op de agenda blijven staan.

Wat bieden wij je?

 • Een veelzijdige functie binnen een creatief, dynamisch en inclusief bedrijf waar iedereen zichzelf kan zijn;
 • marktconform salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals 13e maand, pensioen, reiskostenvergoeding van 21 cent per kilometer, laptop, telefoon.
 • Veel ruimte voor ontwikkeling;
 • Hybride werken;
 • Werken binnen een hecht en open team waar veel ruimte is voor eigen inbreng;
 • Gezamenlijke lunch in ons eigen restaurant;
 • Gezellige borrels (op donderdag) en teamuitjes.

Van een Revenue/Yield Manager verwachten wij:

 • WO/HBO werk- en denkniveau;
 • 5-8 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • kennis/ervaring met Excel, PowerBI en database management
 • kennis/ervaring in CRM strategie en implementatie
 • ervaring met proces- en stakeholdermanagement;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • zelfredzaam, analytisch, cijfermatig inzicht, proactief, pragmatisch, oplossingsgericht, overtuigingskracht en teamplayer.

Interesse?

Upload jouw cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen kun je contact opnemen met Iris via hrm@stage-entertainment.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.